Belgravia - Julian Fellowes

Lyhyesti

Kahden erisäätyisen perheen kohtalot kietoutuvat yhteen Brysselissä vuonna 1815, kun porvarineito  Sophia ja aatelismies Edmund rakastuvat. Parin vanhemmat joutuvat draaman, juonittelun ja salailun keskelle parikymmentä vuotta myöhemmin, kun suhteesta syntynyt lapsi ilmestyy Belgravian luksuskaupunginosaan ja aiheuttaa kysymyksiä koko Lontoossa.

Arvio

Täytyy tunnustaa, että en välttämättä olisi lukenut tätä kirjaa, ellei sen kirjoittaja olisi ollut Downton Abbeyn luojana tunnettu Julian Fellowes. Tämä kirja on lukusuositus pukudraaman ja Downton Abbeyn faneille, vaikka laadussa se häviää historiallisen fiktion ykkösnimille, kuten suosikilleni Kaari Utriolle.

Ensinnäkin, kirjassa on liikaa kertojaääniä. jotka vaihtuvat liian tiuhaan tahtiin. Muistan jo ala-asteella oppineeni, että uusi kappale vaihtuu, jos kertoja vaihtuu. Belgraviassa taas saattaa kertoja vaihtua kesken yhden kappaleen, mikä sekoittaa huolimattoman lukijan pään.

Toiseksi, kirja olisi myös voinut olla lyhyempi, sillä sen jännitys ei jaksa pitää otteessaan satojen sivujen verran. Lukija, joka tuntee romanttisen historiallisen fiktion kliseet, tietää kyllä loppuratkaisun jo ensimmäisillä sivuilla. 

Belgravia tuo lukijalle kyllä hyvän mielen, vaikka mullistava mestariteos se ei olekaan. 


Kuva: Otava


Kommentit