Kudottujen kujien kaupunki - Emmi Itäranta

Olen kuullut paljon hyvää Emmi Itärannan Teemestarin kirjasta, mutta tämä teos kulkeutui käsiini ennen sitä. Kirja istui kirjahyllyssäni hetken ennen kuin tunsin olevan oikea aika tarttua siihen.

Lyhyesti

On saarikaupunki, jossa unien näkemistä pidetään hengenvaarallisena sairautena. Nuori Eliana, Seittien talossa asuva kutoja, löytää eräänä päivänä henkihieverissä olevan tytön, jonka käsivarressa lukee harvinainen nimi, Elianan nimi. 

Arvio

"Kudottujen kujien kaupunki" ei ole varsinaisesti helppolukuinen kirja. Se vaatii lukijan täyden huomion ja keskittymisen. Todellinen uppoutuminen kirjaan edellyttää myös monipuolisen mielikuvituksen, jos saaren, kaupungin ja sen asukkaat haluaa visualisoida. Itäranta ei liikaa kuvaile tai selittele, vaan jättää paljon lukijan kuviteltavaksi.

Kirja sisältää paljon kaunista kieltä ja upeaa tunnelman luontia. Mukana ovat silti perinteiset fantasian elementit, esimerkiksi tietyt hahmotyypit ja juonikuviot. Kirjaa lukiessa tuntui siltä kuin sen olisi lukenut ennenkin.

Kirjan loppu on omalla tavallaan sekä ennalta-arvattava että yllättävä – tätä en avaa enempää, sillä en halua paljastaa kirjasta liikaa. Kuitenkin "Kudottujen kujien kaupunki" jätti sydämeeni pienen kolon, jonka haluan täyttää lukemalla kehutun Teemestarin kirjan.

PS. Kirja sisältää LGBT-hahmoja! <3





Kuva: Teos

Kommentit