Juhannuksen kunniaksi kirjakysymyksiä

Näin juhannuksen kunniaksi ajattelin vastata muutamaan kirja-aiheiseen kysymykseen. Kysymykset ovat alun perin Tumblrin käyttäjältä Lettercollectors ja olen itse kääntänyt kysymykset suomeksi. Vastaan 25 ensimmäiseen kysymykseen ja säästän loput myöhemmäksi.

  1. Minkä kirjan luit viimeksi? Diana Wynne Jonesin "Liikkuva linna".
  2. Mitä luet tällä hetkellä? Muutama kirja on hiatuksella, mutta tällä hetkellä aktiivisesti luen Ruusujen sotaan liittyvää historiallista fiktiota.
  3. Minkä kirjan aiot lukea seuraavaksi? En ole varma, lukulistalla on niin paljon kirjoja. Todennäköisesti jatkan historiallisen fiktion linjalla.
  4. Minkä kirjan lisäsit viimeksi tbr-listaasi? Virpi Hämeen-Anttilan Yön sydän on jäätä -dekkarin, jota äitini suositteli. 
  5. Minkä kirjan uudelleenluit viimeksi? GRR Martinin "Kuninkaiden koitoksen" eli "Tulen ja jään laulun" toisen osan. Se taisi olla neljäs tai viides kerta, kun luin sen uudelleen.
  6. Mikä on viimeksi lukemasi kirja, johon rakastuit? Rakastuin "Ruohometsän tarinoihin", joka on jatkoa "Ruohometsän kansalle", lempikirjalleni.
  7. Minkä kirjan olet viimeksi ostanut? En ole vähään aikaan ostanut kirjoja, sillä olen juuri saanut läjän kirjoja ilmaiseksi veljeltä ja tämän heilalta. Olen viime aikoina myös lainannut kirjastosta kirjoja. Pari kuukautta sitten ostin kirpparilta GRR Martinin ja kumppaneiden kirjoittaman fantasiatietokirjan "The World of Ice and Fire".
  8. Paperikannet vai kovat kannet? Paperikannet ovat hyvät matkustaessa, mutta kovat kannet pitävät kirjan parempana.
  9. Nuorten aikuisten kirjallisuus (ya), uusi aikuisten kirjallisuus (na) vai aikuisten kirjallisuus? Äh, vaikea kysymys. Mikä näiden lajien todellinen ero edes on?
  10. Scifi vai fantasia? Fantasia on lähempänä sydäntä, tosin näidenkin genrejen ero on haalistumassa.
  11. Klassinen vai moderni? Sanotaan klassinen.
  12. Poliittiset muistelmat vai koomiset muistelmat? Poliittiset muistelmat kiehtovat, sillä ne paljastavat paljon uutta historiallisten tapahtumien kulissien takaa.
  13. Nimeä kirja, jolla oli todella huono elokuva- tai sarjaversio. Tulen ja jään laulu. Game of Thronesin kaksi ensimmäistä kautta olivat uskollisia kirjoille, mutta sen jälkeen Weiss ja Benioff käyttivät niitä vessapaperina.
  14. Nimeä kirja, jolla oli todella hyvä elokuva- tai sarjaversio. Mma Ramotswe tutkii -sarjasta tehtiin ihana tv-sarja, joka todella osasi kanavoida kirjojen hengen. Harmikseni sarjaa tehtiin vain yksi kausi.
  15. Mikä kirja muutti elämäsi? En vielä ole löytänyt sellaista kirjaa.
  16. Jos voisit viedä kolme kirjaa autiolle saarelle, mitkä ne olisivat? Ottaisin yhden: "Poikien kirja - Sankarin selviytymisopas", sillä sen avulla pääsisin saarelta pois.
  17. Jos omistaisit kirjakaupan, mikä sen nimi olisi? Hobitin kirjakolo tai Puputytön kirjakolo. Näitä nimiä punnitsin blogin nimeksi, mutta tein kompromissin ja nimesin blogin Eevan kirjakoloksi.
  18. Mikä kirjahahmo muistuttaa sinua eniten? Valancy Stirling, "Sinisen linnan" sankaritar. Valancy elää nöyränä ja hiljaisena, kunnes alkaa elämään niin kuin itse tahtoo.
  19. Mikä kirjahahmo muistuttaa sinua vähiten? Anni Nupposen kirjojen päähenkilöt, jotka ovat aina niin tyyniä.
  20. Paras kesäkirja? Agatha Christien "Lomahotellin murhat" tai mikä tahansa dekkari, jossa ollaan lomalla.
  21. Paras talvikirja? JRR Tolkienin "Hobitti", jonka luen aina jouluisin.
  22. E-kirjojen puolella vai vastaan? Olen lukenut muutamia e-kirjoja, mutta koska minulla on luonnostaan kuivat silmät, pidän enemmän perinteisistä kirjoista.
  23. Bookdepository vai Amazon? En ole käyttänyt kumpaakaan.
  24. Ostatko kirjoja mieluummin kirjakaupasta vai netistä? Kirjakaupasta! Netistä ostan vain, jos tarvitsen jotain tiettyä kirjaa.
  25. Jos voisit olla kuka tahansa kirjahahmo yhden päivän ajan, kuka olisit? Bonus: Mikä tietty päivä kirjasta? Eowyn sinä päivänä, kun hän tapaa Faramirin.
Hyvää juhannusta ja kesää kaikille! Toivottavasti juhannustaikanne onnistuvat!


Kuva: Christian Widell/Unsplash


Kommentit